II. Nagy Nyári Read-a-thon

  Idén már második alkalommal kerül megrendezésre a Nagy Nyári Read-a-thon, Nancy és Abstarcelf szervezésében. Tavaly is nagyon jól éreztem magam ez alatt az egy hét alatt, így idén is örültem, amikor megláttam Nancy beharangozó posztját, s egyből elkezdtem azon kattogni, hogy milyen könyveket válasszak az egyes mini-challengekhez.
  Akik számára ismeretlen lenne a read-a-thon fogalma: ezen kihívások fő célja az, hogy az ember lánya egy hét alatt minél többet olvasson, ezáltal segít abban, hogy a minden könyvmolyra jellemző méteres várólistánkat csökkentsük, mindezt egy közösségi formában.

A read-a-thon időtartama: 2017. július 31. 00:00 - 2017. augusztus 6. 23:59

Az emített mini-challengek:

1. Olvass el egy regényt, amelynek a borítóján található kék szín - a tenger jegyében. / erre az ultimate választásom Fodor Ákostól lenne a Lehet, amin valóban tenger van és nagyon kék a borító, de sajnos a könyvtár még mindig nem értesített, hogy mehetek érte. Remélem azért valamikor a jövőhét folyamán már a birtokomban lesz. (A képen szereplő A hableány Camilla Läckberg-től csak vészterv.)

2. Olvass el egy regényt, ami nyáron játszódik vagy szerepel benne nyaralás! / pár éve olvastam először a Déli álmokat, és most, mivel nem találtam semmi olyan tipikus nyári regényt, ami igazán érdekelne vagy szívesen elolvasnám jelenleg, egyből beugrott. (Remélem jól emlékszem, hogy nyáron játszódik... #fingerscrossed!)

3. Olvass el egy sorozatfolytatást! / tavaly  read-a-thon ideje alatt kezdtem el újraolvasni a Harry Potter sorozatot, de azóta nem voltam a megfelelő hangulatban hozzá. Múlthéten random lekaptam a polcról a második kötetet, s már a  végére is értem. Így adta magát a dolog, hogy a harmadik rész olvasása lesz ehhez a kihíváshoz a megfelelő. :) Amúgy, ha ez nem jönne össze, akkor arra gondoltam, hogy majd folytatom valamelyik elkezdett képregénysorozatomat, mondjuk az I Hate Fairyland-et vagy a The Umbrella Academy-t.

4. Olvass el egyet a szervezők kedvencei közül! / (Nancy blogján megnézhetitek, hogy mely könyvek közül lehet válogatni!) szerettem volna a Tengerbe veszett könyveket könnyeket elolvasni, de sajnos a könyvtárba csak augusztus 12. után fog visszakerülni... Így megpróbálom majd levadászni Abstractelf kedvencét, a Tündérföld sorozat első részét (A lány, aki körülhajózta Tündérföldet).

5. Olvass el egy 2013. előtt megjelent regényt! / tavaly is sorra került egy Agatha Christie, így ez most sem lehet másként. Az idei jelöltem a Gyilkosság Mezopotámiában.

+1. Olvass el egy szabadon választott regényt! / több jelöltem is van erre a kihívásra:
  • Emily St. John Mandel: Tizenegyes állomás
  • Katharina Hagena: Az almamag íze 
  • S. J. Watson: Amnézia 
Ti részt vesztek a read-a-thonon? :)

2 megjegyzés: